Elcykelpremie 2019

Miljöpolitiken, med Elcykelpremien, fick sig en justering under april 2019, utifrån den budget som M och KD röstade igenom i riksdagen under december 2018. Det är nu helt klart att det inte kommer finnas någon Elcykelpremie att ansöka om när vi Svenskar väljer att köpa elcykel under 2019.


Hur fungerade Elcykelpremien:

Elcykelpremien infördes den 1 februari 2018 och gav den som köpte en ny elcykel ett bidrag på 25 % av cykelns pris. Dåvarande regering avsatte ursprungligen 440 miljoner kronor för premien under 2018. Pengarna betalades ut av Naturvårdsverket, men redan 18 oktober meddelades det att budget var slut, och att därmed inga fler bidrag kunde beviljas. 


Vad händer under 2019?

Intresset för EcoRides elcyklar är fortfarande enormt stort och därför vill vi med denna artikel ge några smarta och enkla råd på vägen, som ni kan ha med er när ni väljer elcykel, utan Elcykelpremie.


Nedan följer tre smarta och enkla tips på vad du skall tänka på när du väljer elcykel:

1 - Testa, provkör och känn efter
Köregenskaperna och känslan varierar stort. Även inom de modeller som vid en första anblick ser likvärdiga ut. Testcykla flera olika modeller innan ni väljer ut den som känns rätt för just er!.

2 - Hur ser ägandet ut?
Vår erfarenhet säger att en elcykel används oftare än en ”vanlig” cykel. Det innebär större bruksslitage och efterfrågan på service ökar.Välj att köpa er elcykel från en återförsäljare med stor kunskap och erfarenhet av att utföra service på elcykel. Kontakta oss via kundtjänst eller social media, så hjälper vi dig!

3 - Behov idag och imorgon?
Tänk långsiktigt och välj elcykel med omsorg eftersom olika elcyklar kan ha väldigt olika förutsättningar. Shimanos drivsystem STEPS är underhållsfritt, driftsäkert och med en av marknadens längsta räckvidder. Det kostar lite mer, men presterar också därefter. Se våra elcyklar utrustade Shimano Steps HÄR


Mer fakta och information om våra elcyklar hittar du här: Våra Elcyklar