Nyheter

Till 2018 presenterar vi mängder av nyheter. Sju helt nya modeller introduceras i vårt modellprogram och utöver det har vi våra beprövade klassiska modeller som får nya glada färger. Utöver dessa nyheter av elcyklarna så har vi också vidareutvecklat vårt drivsystem SpinTech med en rad nya produkter som tar våra cyklar ytterligare ett steg vidare i framkanten av utvecklingen. Bland dessa nyheter är en helt ny motor som vi sätter på våra modeller Ambassador och Urban8. Denna motor är tystare och mjukare i sin gång med framförallt så är den förberedd för att kunna samverka med ett hydrauliskt skivbromssystem. Detta gör att vi numera utrustar vår mest prisvärda komfortelcykel med hydrauliska skivbromsar vilket förbättrar bromsverkan markant och ökar säkerheten.

Ny dator till alla cyklar utrustade med SpinTech-elsystem. En annan spännande nyhet är vår nya Spintech C2 Cycle Computer. Denna nya dator har ett nytt och modernt utseende och tar mindre plats på styret. Denna nya dator har också en ny smart och innovativ funktion, K1 Computer Key. Med detta RFID kort så har man ytterligare en säkerhet mot tjuven som försöker stjäla elcykeln. Utan K1 datorn nyckel så kan man inte starta datorn som styr systemet.

Utöver flera nya komponenter som motor, dator, laddare och batteri så har vi lagt många timmar på att utveckla ny mjukvara till alla våra el-assisterade cyklar som är utrustade med ett SpinTech-system.
Vi har gjort miltals med tester på varje modell för att hitta en känsla och upplevelse som vi tänker oss att respektive elcykelmodell ska ha för att hamna helt rätt. Våra komfortcyklar ska kännas mjuka och lugna i sin assistans men fortfarande ge cyklisten det där viktiga Elcykel-leendet. Medans våra sportigare elcyklar ska kännas rappare, starkare och lite busigare.

Sense EXT och Sense Di2 är nya syskon till vår mest sålda och mittmotorcykel Sense 8. Sense 8 blev framröstad i Maj 2017 till bäst i test av Aftonbladets stora test med 12 st olika elcyklar. Densamme modellen som vann testet finns kvar även 2018 i samma färg men vi har lagt till två lite mer vågade färger, mattrosa och metallic grön.

Sense Ext på samma ram som Sense 8 gör vi till 2018 en modell som blir utrustad med enbart skivbromsar bak och fram och med utanpåliggande växlar, 9 st. Detta gör cykeln lättare och sportigare. Den har ingen fotbroms vilket är vanligast på sportcyklar och de utanpåliggande växlarna ger användaren lättare växlar. Sense EXT blir en riktigt rolig mix av hög komfort och sportig känsla med kraftfulla hydrauliska skivbromsar bak och fram.
Sense Di2 är ytterligare en väldigt rolig, skön och spännande nyhet som bygger på samma ram som test-vinnaren Sense 8. Sense Di2 är även den försedd med 8 växlar och fotbroms, men är utöver det även utrustad med elektroniska Di2-växlar. Detta gör att man kan få elsystemet att växla åt dig med automatik. Kan det bli mer läckert? Få en kraftig knuff i ryggen av elsystemet och bry dig inte om hur du ska växla när Di2-delen bak i navet löser den uppgiften åt dig helt av sig själv - magiskt!.  Cykeln görs i en neutral snygg metallic svart för att vara ett alternativ för både tjejer och killar som vill ha lågt insteg och en riktigt bekväm cykel med upprätt körställning.

Sensei är sista nyheten inom Sense familjen. För dig som inte kan tänka sig det låga insteget så har vi även tagit fram en Sense fast med rak ram. Då kallar vi cykeln för Sensei istället. Utöver ramens utseende och köregenskaper så är Sensei precis likadant utrustad. Köregenskaperna på en Sensei blir en något stabilare ram då det raka röret stabiliserar ramen upptill. Summit 4.0 är en liknande MTB som våra tidigare eMTB men här med stora 29-tums hjul. Detta för att få ett bättre rull och en cykel som tar sig över ojämnheter lättare med de stora hjulen. Även denna utrustad med mittmotor från Shimano Steps.
Verve & Verve Uni är två nyheter som också är med mittmotor från Shimano Steps. Dessa cyklar är mycket lika våra redan populära Verve S1 och Verve S1 Uni. Skillnaden på dessa nya Verve är att de har en stel framgaffel istället för en dämpad framgaffel. Det gör cykeln lättare och styvare i känslan. Verve oavsett vilken modell du väljer är valet för dig som vill få en snabb och snygg pendelcykel i hybrid-utförande med mittmotor.
Folder har fått vår mest vågade färg för 2018. En riktigt stark och sportig orange. Folder är en cykel som måste testas. Likt alla våra elcyklar är det givetvis viktigt att testa innan man väljer sin favorit men här på Folder är det extra viktigt. Elcykel-glädje i dess sanna form med en snabb, kvick, busig och smidig känsla.

Med en motor placerad i bakhjulet får man med Folder en kvickare känsla i cykelns assistans samtidigt som man får alla fördelar med en liten kompakt cykel i kurvor och trånga platser. Cykeln är inte bara liten och smidig, den är också möjlig att vika ihop och förvara i en väska. Perfekt för dig som vill ha en cykel på båten, i husvagnen eller rent av bara kunna förvara den i utrymmen hemma där den inte tar stor plats. Sist men inte minst så har den starka hydrauliska skivbromsar fram och bak vilket hjälper dig att stanna på nolltid. Snart är våra nyheter hemma i våra butiker. Tveka inte att besöka våra återförsäljare och butiker för att testa och fråga om just din favorit.
Nyheter 2018 från EcoRide - elcykelföretaget